Akupunktur

 MARIA erbjuder västerländsk medicinsk akupunktur som hjälp främst vid smärt- och stresstillstånd. Grundutbildning i akupunktur med inriktning mot smärta, ingick i grundutbildning till sjukgymnast (Luleå tekniska universitet, 2008) Utöver det har hon gått en vidareutbildning för "akupunktur vid stressrelaterad ohälsa". (Stockholm, 2016)

I dagsläget jobbar vi med akupunktur mot stressrelaterade tillstånd. Akupunktur kan lindra t.ex ångest- och depressionssymptom. En akupunkturbehandling får dig även att känna dig avslappnad och minskar stresshormoner och fysiologiska stresssymtom. 

Andra tillstånd som kan hjälpas med akupunktur är bl.a posttraumatiskt stresssymtom, sömnstörning och utmattningsdepression.

Övriga besvär som kan lilndras med akupunktur är ibs (stressmage), graviditetsillamående, foglossningsbesvär. 

Har du läkarremiss får du kela-ersättning för dina behandlingar. Tveka inte att ta kontakt om det är något du funderar över.

Akupunkturbehandling

Många undrar om akupunktur gör ont. Det gör det inte. Ett litet stick kan kännas precis när nålen sätts in. Sedan känns nålarna i regel inte alls av. Nålarna jag använder är 2-7 cm långa. Själva nålsessionen tar ca 20-40 min, beroende på vad och vem som behandlas. 

En behandling är väldigt avslappnande och ger en behaglig känsla i kroppen. Många somnar och sover genom sessionen. 

Personligen brukar jag kalla det "rödvins-effekten", dvs det blir samma känsla i kroppen som efter ett glas rött.